Start2Triatlon

Start2Triatlon

Vanaf 20 januari 2021 organiseren we, triatlonteam 12BO4 (12beaufort) maximaal 3 trainingen per week in groep. Alle drie de disciplines, zwemmen-fietsen-lopen, komen tijdens de trainingen aan bod. De eerste weken ligt de focus vooral op basisconditie en -techniek. Later gaat er ook aandacht naar uithouding en (heel beperkt) snelheid. Een introductie openwaterzwemmen staat ook op de planning!

Een gezonde basisconditie volstaat voor de deelnemers. Bij aanvang volstaat het bijvoorbeeld om 5 km te kunnen lopen aan een rustig tempo. Deelnemers (van 16 tot +60 jaar) uit de eerste twee edities (2016 en 2018) zijn geslaagd in een sportieve uitdaging die hen eerst onhaalbaar leek.

Ook tijdens deze editie van Start2Triatlon kan er als doel gekozen worden uit twee afstanden: sprint- (750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen) of kwarttriatlon (1 km of 1,5 km zwemmen – 45 km fietsen – 10 km lopen). De keuze moet niet op voorhand gemaakt worden, dat kan ook nog tijdens de trainingsweken.

Voor inschrijving of bijkomende informatie kan er gemaild worden naar start2triatlon@12beaufort.be. Inschrijving voor het Start2Triatlon project bedraagt €170. Daarvoor krijgt iedereen een tri-suit, deelname aan alle starterstrainingen en een verzekering voor heel 2021.

Het hoeft niet te eindigen na de 18 starterweken, nadien kunnen alle starters aansluiten bij de gewone clubtrainingen.

Contact Testimonials

Testimonials

Twee deelnemers uit de vorige editie getuigen

3 jaar geleden ben ik in een avontuur gestapt, namelijk start2triathlon van 12BO4. Zelf had ik niks van ervaring in de sport, ook niet in iedere individuele sport. Nooit veel gezwommen, ooit 2x op een koersfiets gezeten en heel af en toe had ik wel eens gelopen. Dit was allemaal geen probleem, de ervaren coaches helpen overal waar nodig. Alle trainers hebben ook extreem veel geduld en leggen alles heel goed uit. Aan het einde van de lessenreeks stond er een kwart triatlon op me te wachten. Wetende dat ik een half jaar ervoor amper gezwommen had kon ik de wedstrijd volledig afronden. Ondertussen had ik ook de smaak te pakken en ben ik blijven trainen in de club. Een jaar later stond ik, door de zeer goede begeleiding van de club, ook op het EK sprinttriatlon. Zonder mijn deelname aan de Start2triathlon had ik deze ervaring nooit gehad. Een mega aanrader voor iedereen die graag zijn grenzen verlegd op een sportieve wijze.

Cindy Flameyn
Gistel

Het spookte reeds een tijdje door mijn hoofd… Waarom de stap niet zetten naar triatlon? Nu lag de focus enkel op lopen maar ik had wel zin om gevarieerder te trainen. Het zwemmen was voor mij een hele uitdaging. Stef (één van de trainers) haalde me over de streep … Ik schreef mij in voor start2triatlon. In 18 weken werkten we toe naar een eerste kwarttriatlon: de Kallemoeie in Beernem. Dit was een fantastische ervaring dankzij de trainingen van Benoit (zwemtrainer), Stef (looptrainer) en Jozua (fietstrainer). Het triatlon-virus had me te pakken, er volgden nog vele triatlons. Één bedenking achteraf …. Ik had de stap naar triatlon veel sneller moeten zetten!

Patrick Jonckheere
Oostende

Contact

Schrijf in of vraag meer info!